Kepler sänker Corems riktkurs: ”Mörka moln i Kista”

Analyshuset skriver att Ericssons flyttplaner från Kista ökar risken i fastighetsbolaget.
Telekomjätten är Corems största hyresgäst, och står för 7% av hyresintäkterna.
Riktkursen sänks till 10 kronor.
Kepler sänker Corems riktkurs: ”Mörka moln i Kista” - Ericsson HQ, Kista
Ericssons huvudkontor i Kista.

I analysen från Kepler Cheuvreux, som publicerades på onsdagsmorgonen, skriver man också att flytten Ericsson överväger kan få negativa spridningseffekter på resten av Kistaområdet.

“Vi sänker därmed vår förväntade värderingspremie från 10 procent till 0 procent. Trots positiva resultatrevideringar från lägre räntor sänker vi vår riktkurs”, står det i analyset.

Affärsvärlden rapporterade under tisdagen att det finns en oro att fler företag väljer att följa Ericssons om man väljer att flytta sitt huvudkontor.

“Det kan ju lätt bli en negativ spiral där företag lämnar på grund av otrygghet som i sin tur skapar ännu mer otrygghet”, säger Christofer Fjellner (M), oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Oförändrade vinstprognoser

Kepler skriver i sin analys att man räknar med att hyresintäkterna i Q3 kommer att vara i linje med Q2.

Analyshuset håller också sina vinstprognoser för Corem mer eller mindre oförändrade.

“Våra viktigaste estimat för Q3 inkluderar hyresintäkter på 939 miljoner kronor, ett förvaltningsresultat på 297 miljoner kronor och ett substansvärde per aktie på 17,3 SEK (-15 procent jämfört med Q3 2023), med höjt fastighetsvärde om 0,4 procent. Vi upprepar rekommendationen Behåll och sänker riktkursen till 10 SEK (10,70)”, skriver man.

 

Läs också: Ericssons planer skapar rädsla för massflykt från Kista

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Innehåll från annonsör