Kepler: Köp Nordea – överraskande återköp

Storbanken Nordea stiger 5% på sin Q3-rapport som slår förväntningarna. Analyshuset Kepler upprepar sin köprekommendation.
Kepler: Köp Nordea – överraskande återköp - oslo-headquarter-2019-2 (1) Nordea
Foto: Nordea

“Vi fortsatte att göra bra ifrån oss under tredje kvartalet. Lönsamheten var fortsatt på en god nivå och vår avkastning på eget kapital har klart överstigit 15% de senaste åtta kvartalen. Affärsvolymerna var stabila och kundaktiviteten god, vilket bidrog till en intäktsökning jämfört med samma kvartal i fjol”, skriver Nordeas VD Frank Vang-Jensen.

Storbanken uppdaterar sina utsikter för 2024 och räknar nu med en avkastning på eget kapital på över 16%, mot tidigare 15%.

Samtidigt meddelar Nordea att de ska återköpa aktier till ett värde av upp till 250 miljoner euro. Något som överraskar Kepler Chevreaux analytiker.

“Återköpen kommer att återupptas redan 2024, vilket var oväntat. Anledningen är ett ökat förtroende för kapitalet på grund av en framgångsrik implementering av kreditmodellerna för privatpersoner. Rapporten bör tas emot väl, och vi anser att aktien bör utvecklas bättre än marknaden idag på överpresteringen med 4% (vinst per aktie) och överraskningen gällande återköp.”

Kepler upprepar köp med riktkursen 12,20 euro.

Aktien stiger 5%.

Läs mer: Analytikerna: Storbankerna att köpa och sälja

Alla aktierekommendationer hittar du här

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.