Karl Thedéen blir ny VD för Studsvik

Kärnteknikbolaget Studsvik meddelar att Karl Thedéen tar över som VD från Camilla Hoflund.
Karl Thedéen blir ny VD för Studsvik - karl
Karl Thedéen. Foto: Outpost 24

Beskedet kommer när bolaget står rustat för en mer “offensiv strategi”, där man vill öka tillväxttakten genom förvärv, enligt ett pressmeddelande.

Den nya inriktningen är ett resultat av förbättrade förutsättningar inom kärnkraftsindustrin, samt bolagets starka marknadsposition.

“Den nya inriktningen innebär att Studsvik påbörjar en strukturerad process för förvärv, företrädesvis av mindre och utvecklingsbara verksamheter inom nischer där Studsviks höga tekniska kompetens och goda internationella kontaktnät kan skapa mervärde för bolaget”, heter det.

Som ett led i detta tar man in Karl Thedéen, tvillingbror till Riksbankschefen Erik Thedéen, som ny vd.

Karl Thedéen kommer närmast från rollen som vd på Outpost 24. Han är annars utbildad civilingenjör i systemteknik på KTH, och har skrivit sitt examensarbete om säkerheten på Forsmarks kärnkraftverk norr om Stockholm.

“När vi nu ser nya marknadsöppningar för kärnkraft i Sverige såväl som internationellt, finns goda möjligheter för Studsvik att vara offensiva och fokusera på nya affärer. Koncernen förvärvade nyligen det lönsamma bolaget Extrem Borr och Sågteknik AB och jag är övertygad om att vi genom en väl strukturerad förvärvsprocess kommer att kunna växa koncernen ytterligare och därmed öka lönsamheten”, säger Karl Thedéen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.