Karl-Johan Persson gallrar i Storskogen

H&M:s ordförande Karl-Johan Persson har kapat sitt innehav i Storskogen, enligt Holdings.
Karl-Johan Persson gallrar i Storskogen - WEB_INRIKES
Karl-Johan Persson, styrelseordförande i H&M. Foto: Samuel Steén/TT

Karl-Johan Persson har genom sitt investeringsbolag Philian Invest sålt 3,7 miljoner aktier i konglomeratet Storskogen, enligt Holdings. Värdet på försäljningen uppgår till 35,4 Mkr.

H&M-arvtagaren kom in som ägare i Storskogen långt innan IPO:n i oktober 2021. Lillebror Tom Persson sålde sina aktier under 2023, men Karl-Johan Persson har haft tålamod med företagsbygget och inte sålt något förrän nu.

Karl-Johan Persson har enligt Holdings gått back 74% i Storskogen sedan IPO:n och värdet på hans återstående aktier är nu 320 Mkr.

Även lillasyster Charlotte Söderström har gallrat i sitt Storskogen-innehav. Under augusti månad har hon genom sitt bolag Tottsi AB sålt aktier till ett värde av 8,8 Mkr och har nu kvar Storskogen-aktier till ett värde av 78 Mkr.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market
Annons från NorthTracker