Källor: Northvolt har säkrat 1,7 miljarder

Krisande Northvolt har säkrat 150 miljoner euro, motsvarande 1,7 miljarder kronor, som kortsiktig finansiering. Detta enligt källor till Bloomberg.
Källor: Northvolt har säkrat 1,7 miljarder - Northvolts VD Peter Carlsson
Northvolts VD Peter Carlsson. Foto: Simon Rehnström / SvD / TT

Tidigare i dag framkom det att Northvolt för diskussioner med långivare och investerare om att ta in a in 200 miljoner euro, motsvarande 2,3 miljarder kronor. Nu rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor att batterijätten har, via muntlig överenskommelse, säkrat 1,7 miljarder kronor.

Northvolt, som dras med en ansträngd likviditet, har senast försäkrat om att det kommer kunna betala sin skatteskuld på 287 miljoner kronor på måndag och därigenom undvika en potentiell konkurs eller rekonstruktion.

När Financial Times frågade om bolaget kommer klara av att betala svarade VD Peter Carlsson:

”På frågan om huruvida vi kommer att betala våra skatter när de förfaller 14 oktober, så är svaret liksom för andra bolag enkelt: ja”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.