Källor: Kinesiska bolag bygger lager med Samsungchip i väntan på nya USA-restriktioner

Kinesiska bolag bygger upp lager av högteknologiska Samsung-chip medan de inväntar eventuella nya restriktioner från USA, skriver Reuters med hänvisning till källor.
Källor: Kinesiska bolag bygger lager med Samsungchip i väntan på nya USA-restriktioner - China World Markets
En kinesisk flagga vajar i vinden i Peking, Kina. Foto: AP Photo/Andy Wong

Dessa inkluderar giganterna Huawei och Baidu, vilka har ökat sina inköp av AI-kompatibla chip sedan tidigt under året. Enligt källorna har detta inneburit att Kina stått för 30 procent av Samsungs HBM-chipintäkter fram till halvårsskiftet.

Reuters skriver att bolagens beteende visar hur kinesiska bolag anpassar sig allt mer för att inte störas i lika stor omfattning av de ökade handelsspänningarna med USA och andra länder i väst.

Under månaden väntas amerikanska myndigheter presentera ett exportkontrollpaket, vilket innehåller nya restriktioner mot den kinesiska halvledarindustrin. Enligt källorna väntas paketet även begränsa åtkomsten till minneschip med hög bandbredd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market