JP Morgan-strategen om sektorerna hon tror på: ”En bra möjlighet att köpa”

Det finns två nyckelteman för JP Morgans globala chefsstrateg Grace Peters: AI och säkerhet.
"Vi gillar europeiska storbolag som är diversifierade i sina intäkter", säger hon till Affärsvärlden.
JP Morgan-strategen om sektorerna hon tror på: ”En bra möjlighet att köpa” - jp morgan grace peters
JP Morgans globala chefsstrateg tror att bolag som jobbar med IT-säkerhet kommer gå bra framöver. Foto: TT/Pressbild

Grace Peters är global chefsstrateg på JP Morgan Private Bank. Hon är baserad i London och ser en stark världsekonomi i en “bräcklig värld”.

”Hushållens och företagens balansräkningar är motståndskraftiga och utsikterna för vinsttillväxt och stigande aktiemarknad ser bra ut”, säger hon till Affärsvärlden och fortsätter:

”Det som gör det bräckligt är de större valen globalt”, konstaterar JP Morgan-chefen.

Hon berättar att förmögenhetsförvaltarens kunder är oroliga för geopolitisk påverkan. Den kan avskräcka dem från att följa den strategiska tillgångsallokeringen för investeringarna. JP Morgans syn är dock klar.

”Vi är positiva till aktier, vi är positiva till alternativa tillgångar, särskilt infrastruktur och guld som sätt att tänka bredare om portföljdiversifiering och vi gillar räntebärande värdepapper, som ger en attraktiv avkastning men också för att skydda mot nedsiderisker i tillväxten.”

Finns två nyckelteman

Det finns två nyckelteman som Grace Peters letar efter: Artificiell intelligens och säkerhet.

”Du kan investera mycket i AI särskilt genom amerikanska aktier, som drivs av ny teknik. Som en del av den bräckliga omvärlden menar vi att säkerhet kommer bli viktigare”, säger Peters och nämner energisäkerhet, säkerhet för leveranskedjor och framförallt cybersäkerhet.

”Vi gillar infrastruktur på offentliga och privata marknaden. Många av industribolagen kommer att producera infrastrukturtillgångarna. Det ger oss en ganska bra exponering mot pro-cykliska marknader.”

Säkerhet, säkerhet, säkerhet

JP Morgan gillar inte bara amerikanska teknikbolag. Även europeiska storbolag ligger bra till.

“Tillbakagången som du ser i Europa nu är en bra möjlighet för att köpa. Vi gillar europeiska storbolag som är diversifierade i sina intäkter, det vill säga vi letar verkligen efter multinationella företag som exporterar för att fånga global tillväxt. Det kan vara i lyxsektorn, det kan vara i hälsovårdssektorn eller inom industri. Europa har några fantastiska industri- och teknikföretag”, säger Grace Peters utan att vilja nämna några namn.

Kommer försvarsbolag vara fortsatt heta?

”Det är inte något vi fokuserar lika mycket på. Försvarsutgifterna är en politisk fråga och det kommer finnas bolag som tjänar på det. Men jag tror att cybersäkerhet, energisäkerhet och säkerhet av leveranskedjor kommer vara de största möjligheterna framöver.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.