Jefferies prognos för Volvo 7% över konsensus

Jefferies kommenterar lastbilstrion Volvo, Traton och Daimler Truck inför rapportsäsongen.
Volvo är en aktie som Handelsbanken gillar på börsen just nu.

Investmentbanken har köp på Volvo och Daimler Truck med riktkurserna 330 kronor respektive 56 euro per aktie. För Traton gäller behåll med riktkursen 37 euro per aktie.

Jefferies skriver att fokus utöver resultatet kommer att ligga på sentimentet kring cykeln, liksom under första kvartalet.

“På denna front ser vi skäl till att kommentarerna är mer positiva (fraktpriser, containergenomströmning, Logistics Manager Index), men vi förväntar oss inte att detta har översatts till antal/order”, skriver Jefferies.

För Volvos del skriver Jefferies att ebit-prognosen placerar den 7 procent över konsensus för andra kvartalet, och 8 procent sett till helåret. Jefferies spår ett rörelseresultat på 19 000 miljoner kronor i andra kvartalet, mot väntade analytikerkonsensus på 17 705 miljoner kronor. Detta motsvarar en minskning på 13 procent mätt i årstakt, men en sekventiell förbättring på 5 procent mot första kvartalet.

Orderingången väntas bli oförändrad på 48 000 enheter.

Volvo rapporterar den 18 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.