”Jag ser en stor risk att Stockholmsbörsen ska ned en bit under hösten”

Investerare prisar nu in en 50-procentig sannolikhet för att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker räntan med 50 baspunkter vid sitt nästa möte.
”Jag ser en stor risk att Stockholmsbörsen ska ned en bit under hösten” - NASDAQ
Stockholmsbörsen Foto: Tim Aro / SvD / TT

Det skriver Bloomberg News och detta kommer strax efter att ny statistik kommit in svagare än vad som var väntat. Sysselsättningen ökade med 142 000 i augusti, väntat 165 000.

Därmed tros Fed göra en större sänkning vid räntemötet som pågår mellan 17-18 september.

Öhman Fonder anser dock att den makrodata som kommit in snarare pekat mot en sänkning om 25 baspunkter.

“Sysselsättningen var svag men inte tillräckligt svag för att de ska paniksänka med 50 punkter, jag tror på 25 punkters sänkning i september av Fed”, säger Erik Nilsson, allokeringsansvarig på Öhman Fonder.

Nilsson tror att Stockholmsbörsen på kort sikt kan ställas inför en del utmaningar och det på grund av att september brukar vara en dålig månad för börsen och att han räknar med svag makrodata från USA framöver.

“Jag ser en stor risk att Stockholmsbörsen ska ned en bit under hösten, delvis i takt med att vi får ytterligare svag makrodata från USA. Men i slutet av året, när många börjar blicka fram mot 2025, tror jag att börsen kan stå lite högre än idag”, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market