Investerare bygger lyxresort på Ponzi-bedragarens mark

Kinesiska investerare planerar att bygga en lyxresort i Karibien för mångmiljardbelopp, rapporterar AFP.

Regeringen för den karibiska östaten Antigua och Barbuda har undertecknat ett avtal med kinesiska investerare om att bygga en 184 hektar stor lyxresort i Karibien, skriver South China Morning Post.

Avtalet undertecknades den 13 juni av Yida Zhang, chef på den kinesiska fastighetsutvecklaren Yida International Investment Antigua och de karibiska öarnas premiärminister Gaston Browne.

– Jag har lovat folket att min stab skulle locka den typ av investeringar som kan förvandla Antigua och Barbuda till ett ekonomiskt kraftpaket och jag menar allvar med det löftet, sade Browne enligt South China Morning Post.

Byggplanerna omfattar bland annat fem lyxhotell, 1 300 bostäder, ett kasino, en golfbana och en marina. Sammanlagd kostnad beräknas till 740 miljoner dollar, drygt 5 miljarder kronor. Projektet väntas skapa runt 1 000 jobb.

Marken där lyxresorten ska uppföras har tidigare tillhört finansmannen Allen Stanford. Han arresterades 2009 och dömdes senare till 110 års fängelse för Ponzi-bedrägeri i USA. Yida, som ska bygga hotellen och bostäderna, måste därför köpa marken av Stanfords likvidator. 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Spotlight Stock Market