Inga flaggförändringar i Vimians nyemission

Djurhälsobolaget Vimian har släppt prospektet för sin företrädesemission på 1,6 miljarder kronor. Emissionsguiden lämnar flaggpaletten orörd.
Inga flaggförändringar i Vimians nyemission - hund vimian
Vimians styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i juni 2023.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Vimians företrädesemission av aktier som kan tillföra djurhälsobolaget 1 633 Mkr före emissionskostnader.

I samband med det hissade vi två flaggor: “Aktien handlas ner till teckningskurs” och “Bristfällig information”. På det positiva kontot lyfte vi fram att emissionen är offensiv till sin natur samt görs till bra villkor.

Efter en genomgång av bolagets prospekt ser Emissionsguiden inga skäl till att göra några flaggförändringar.

Vimians aktie handlas i cirka 31 kr, att ställa mot teckningskursen 25 kr. Teckningsperioden startar den 19 mars och löper till och med 3 april.

Emissionen är säkerställd till 84% genom tecknings- och garantiåtaganden på 58% respektive 26%. Utöver det har Vimian mottagit avsiktsförklaringar uppgående till 8% av emissionsbeloppet.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från ABAX