Inga flaggändringar i Zaplox emission – likväl svaga incitament för att teckna

Teknikbolaget Zaplox har publicerat ett memorandum för sin företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 14,7 Mkr. Emissionsguiden hissar inga flaggor, men noterar att börs-och teckningskursen i princip går jämsides.
Inga flaggändringar i Zaplox emission – likväl svaga incitament för att teckna - Tess Mattisson VD Zaplox
VD Tess Mattisson tecknar för 27 000 kr i en företrädesemission som kan tillföra Zaplox 14,7 Mkr. Emissionsguiden behåller sina två flaggor för emissionen.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om att Zaplox vill ta in 14,7 Mkr genom en företrädesemission av units.

I samband med det restes två flaggor för emissionen, en för “Kapitalbehov i trängt läge” – då kassan är på väg att sina – och en för att aktien handlades ned till teckningskurs. Börskursen (1,19 kr) håller sig kort under teckningskursen på 1,20 kr per aktie, vilket gör att det i dagsläget inte finns särskilt starka incitament för investerare att delta i emissionen.

Det lyftes även fram en positiv flagga med emissionen: Den befintliga största ägaren Svante Nilo Bengtsson avser investera i emissionen för totalt 7,6 Mkr, vilket är 23% över hans pro rata-andel.

VD Tess Mattisson och delar av styrelsen är också med på tåget. Mattisson teckningsåtagande är 27 000 kr och hon går in med ett garantiåtagande på 78 000 kr. CTO Kim Loods teckningsåtagande uppgår till 450 kr och adderas av ett garantiåtagande på 30 000 kr.

Klara Stock Market Adviser projektleder emissionen och är både tecknings- och garantiåtagare. De tecknar för 20 000 kr och har ingått ett garantiavtal om ytterligare 100 000 kr. I passagen som berör intressekonflikter i memorandumet står det att projektledaren inte har några intressen i bolaget utöver att de får en på förhand bestämd ersättning. Med tanke på att Klara Stock Market Adviser äger en mindre post aktier i Zaplox och avser utöka sitt innehav framstår det som inkorrekt. Vi stannar vid en upplysning.

Det totala antalet flaggor förblir två till antalet.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att utfallet publiceras.

Artikeln har uppdaterats. I en tidigare version av denna artikel framgick inte att Zaplox VD och CTO agerar garantiåtagare i emissionen. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans