IF Metall drar Tesla inför domstol

Konflikten mellan IF Metall och Teslas verkstäder trappas upp ytterligare. Nu väntas fackförbundet stämma Tesla i Arbetsdomstolen, rapporterar TCO:s nättidning Arbetsvärlden.
IF Metall drar Tesla inför domstol - TTWEB_INRIKES
Foto: TT

Inom kort väntas IF Metall lämna in en stämning mot Teslas svenska verkstäder i Arbetsdomstolen. Detta eftersom Tesla ska ha vägrat lämna ut information om företagets ekonomi, något de är tvungna till enligt Medbestämmandelagen.

“Företaget har en skyldighet att självmant informera oss om hur verksamheten utvecklas. Det är ett sätt för oss att kunna känna till det vi behöver veta för att tillvarata våra medlemmars intressen”, säger Tomas With, vice förbundsordförande för IF Metall, till Arbetsvärlden.

Enligt Tomas With kommer de lämna in stämningsansökan senast nästa vecka.

Tesla i Sverige har inte kommenterat uppgifterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.