Hunter Biden kovänder i skattemål – går med på att bli dömd

Den amerikanska presidenten Joe Bidens son Hunter Biden kovänder i en pågående rättegång och går nu med på att bli dömd för skattebrott.
Hunter Biden kovänder i skattemål – går med på att bli dömd - APTOPIX Hunter Biden
Hunter Biden på väg in i en bil efter att han lämnat den federala domstolen i Los Angeles där han hävdar sig oskyldig men ändå vill dömas. Foto: AP Photo/Eric Thayer

Detta trots att han fortsätter att hävda att han är oskyldig, rapporterar flera medier.

Hunter Biden vill göra en så kallad Alford plea, vilket betyder att den åtalade kan hävda sin oskuld men ändå acceptera en fällande dom. Domaren skall nu överväga om han accepterar detta.

Om han inte går med på detta kommer rättegången att fortsätta.

Hunter Biden är åtalad för nio skattebrott och åklagarna menar att han underlåtit att betala 1,4 miljoner dollar i federala skatter samt att han gjort bedrägliga avdrag.

Hunter Biden är den första sonen till en sittande president som blivit fälld i ett brottmål, vilket han blev tidigare i år.

Joe Biden har tidigare uppgett att han inte kommer att benåda sin son.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market