Hundratals köade för 200-lappen
Raden av förväntansfulla människor ringlade sig runt hörnet på Riksbankens gråa granitkoloss vid Brunkebergstorg och ända ner till Sergels torg, några hundra meter därifrån.
För att komma över den nya 200-kronorssedeln var man tvungen att betala kontant, betalkort eller swish var inte giltiga. En sedel per person gällde.
En av de absolut första som lyckades växla till sig en 200-kronorssedel var Sixten Norrby från Stockholm. Allra helst hade han velat få tag på den nya gula 50-lappen som pryds av Evert Taube, men denna dag fanns bara 200-lappen tillgänglig.
– Jag är inte så förtjust i grönt och vitt. Det är inte så estetiskt tilltalande, säger Sixten Norrby.
Från och med 1 oktober är de nya 20-, 50-, 200- och 1000-kronorssedlarna giltiga att betala med. De gamla 20-, 50- och 1000-lapparna upphör att gälla 30 juni 2016.
Om exakt ett år lanseras de nya 100- och 500-kronorssedlarna och de nya mynten 1-, 2- och 5-kronan.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.