Hexagons VD slår tillbaka mot Viceroy

För en vecka sedan publicerade blankarfirman Viceroy en rapport om mätteknikbolaget Hexagon där man bland annat kritiserade bolagstyrningen och rapporteringsmetoden. Nu slår VD Paolo Guglielmini tillbaka mot kritiken.
Hexagons VD slår tillbaka mot Viceroy - hexagon Paolo Guglielmini
Hexagons VD Paolo Guglielmini

Nu svarar bolagets vd Paolo Guglielmini på kritiken i en intervju med Dagens Industri.

Vad gäller rapporteringen, menar Viceroy att Hexagon valt att rapportera omsättning hos förvärvade bolag som organiskt, i syfte att få siffrorna att verka bättre än vad de var. Som svar på detta säger Guglielmini “absolut inte”.

Siffrorna ska enligt bolagets VD rapporterats enligt praxis, nämligen att tillväxt i förvärvade bolag rapporteras som organisk först efter 12 månader.

Guglielmini menar att man tagit till sig synpunkter från analytiker och investerare när det gäller transparensen i bolaget. I december håller bolaget en kapitalmarknadsdag där vd:n planerar att berätta mer om sina visioner för Hexagon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.