Hernö Gin handlas i premiärhandeln på First North

Hernö Gin började i dag den 19 juni att handlas på First North. Bolaget noterar B-aktier som handlas med kortnamnet HERNO B.
Hernö Gin handlas i premiärhandeln på First North - Hernö Gin & Tonic
Foto: Hernö Gin

Hernö Gin är en svensk producent av hantverksmässigt framställt gin. Bolaget driver ett renodlat gindistilleri i byn Dala strax utanför Härnösand.

Hernö Gin genomförde inget traditionellt erbjudande att tecka aktier inför noteringen, men i våras genomfördes en företrädesemission som tillförde bolaget 35 miljoner kronor. Teckningskursen i denna nyemission var 14,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 11,00 kronor som högst betalt och 6,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.45 var senast betalt 9,25 kronor. Aktier för 1,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.