Hernö Gin avser ansöka om notering på First North

Hernö Gin, en producent av hantverksmässigt framställt gin, avser att ansöka om notering på First North Growth Market.
Hernö Gin avser ansöka om notering på First North - hernö gin
Hernö Gins VD Emma Edfors och grundaren Jon Hillgren. Foto: Pressbild

Nasdaq Stockholm har bedömt att bolaget uppfyller kraven och kommer att godkänna en ansökan ifall de sedvanliga villkoren uppfylls, enligt ett pressmeddelande.

Första handelsdag väntas bli 19 juni.

Under det första kvartalet i år uppgick bolagets omsättning till cirka 10,9 miljoner kronor, vilket var en ökning om 9 procent från motsvarande period 2023. Resultatet före skatt ökade med 11 procent och landade på 1,2 miljoner kronor. Under 2023 uppgick omsättningen till 51,1 miljoner kronor och resultatet före skatt till 10,2 miljoner kronor.

Hernö Gin har sedan starten visat upp god lönsamhet varje år och har under de senaste åren haft en stabil tillväxt. En notering av Hernö Gins aktier är ett naturligt och viktigt steg för att fortsätta den starka och positiva utvecklingen av företaget, både på den svenska marknaden och internationellt. Vi gjorde ett bra resultat under Q1 så det känns naturligtvis roligt att få gå ut och berätta om vår notering med så fina siffror”, säger VD Emma Edfors.

Mellan mars och april genomfördes en företrädesemission av B-aktier till teckningskursen 14,5 kronor per aktie, vilket tillförde bolaget 35 miljoner kronor.

Från och med första handelsdag på First North har storägarna Jon Hillgren, Johanna Hillgren och VD Emma Edfors åtagit sig att inte sälja eller överlåta aktier i bolaget på 365 dagar.

Inga nya aktier kommer att emitteras i samband med noteringen på First North.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.