Hemnets VD slutar – ”En känsla som vuxit fram”

Efter beskedet om att hon slutar som VD för Hemnet säger Cecilia Beck-Friis till Afv att hon inte har bråttom med att hitta ett nytt jobb. Hon kan tänka sig att "hoppa ut i inget" igen.
Hemnets VD slutar – ”En känsla som vuxit fram” - Allmänt, Cecilia Beck-Friis, VD Hemnet
Cecilia Beck-Friis, VD för Hemnet. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN

Cecilia Beck-Friis meddelade idag att hon avgår som VD för Hemnet. Aktien föll markant på beskedet och stängde på -4% för dagen.

Hon har arbetat på företaget sedan 2017, men uppger att hon är redo att tänka över nästa steg i  karriären.

I en intervju med tidningen Chef om varför hon lämnade sitt arbetet på TV4 uppgav hon att inte ville “ha något annat jobb att gå till. Jag vill göra det igen. Hoppa ut i inget.”

Är det så Cecilia Beck-Friis? Vill du hoppa ut i inget igen?

“Lite kanske. Jag känner inte behovet nu att ha exakt alla svar. Jag har varit på Hemnet i sju år och när jag började få den här känslan har det blivit ett beslut som har vuxit fram. När man väl har öppnat den där dörren blir man nyfiken vad ett eventuellt nästa steg i karriären kan vara och där står jag nu. Det har också känts bäst mot mina kollegor att vara helt öppen med det här och säga som det är. Nu ska jag utforska det i lugn och ro.”

Kan det bli svårt att hålla motivationen uppe? Du är tillgänglig till nästa sommar?

“Jag känner mig väldigt motiverad att fortsätta mitt arbete fram till att jag slutar och vi har otroligt mycket roliga saker att arbeta med till dess. Det här skapar rätt förutsättningar för styrelsen att hitta en bra efterträdare. Hemnet har varit en fantastisk resa och jag vill lämna över stafettpinnen på bästa sätt.”

Så det är inte relaterat till ditt arbete som VD?

“Nej, inte alls. Det är ett personligt beslut utifrån vad jag står. Men jag är också så klart nyfiken på vad nästa steg kan bli.”

Men nästa steg, kan det bli ett nytt chefsjobb inom näringslivet, eller är det mer att du vill stanna upp och lukta på blommorna?

“Det är för tidigt att säga något om det. Jag älskar att arbeta. Det är jättekul att ha kollegor och arbeta mot ett mål. Jag har som sagt inte bråttom.”

Nu avgår ännu en kvinna som VD för ett börsbolag. De blir allt färre. Vad säger du om det?

“Jag har inga kommenterar på det faktiskt.”

Läs mer, lång intervju med Beck-Friis från 2023: Hemnet går mot högre priser – ”inspireras” av rejält dyrare plattformar

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.