Bluelake Mineral stiger efter handelsstopp

NGM handelsstoppade under dagen prospekteringsbolaget Bluelake Minerals aktie på Nordic SME. Vid 14-tiden återupptogs handeln och aktien stiger.
Bluelake Mineral stiger efter handelsstopp - guld ädelmetall guldgruva

Detta efter att myndigheten Bergsstaten lämnat besked om bolagets ansökan om bearbetningskoncessioner vid Stekenjokk och Levi. Det blev för bolagets del ett negativt besked för Stekenjokk och ett positivt besked för Levi.

Bergsstaten har nu beslutat att bevilja bearbetningskoncession för Levi med en giltighetstid av 25 år. Baserat på den mineraltillgång som finns i Levi bedömer bolaget att det finns underlag för ytterligare upp till sju års gruvdrift i bolagets planerade gruvverksamhet i norska Joma.

Vad gäller ansökan om bearbetningskoncession för Stekenjokk avslår dock Bergsstaten ansökan med hänvisning till att mineraliseringen anses för lite undersökt och att den så kallade malmbevisningen därför ej kan godkännas.

Bluelake Mineral anser att Bergsstaten redan tidigare godkänt malmbevisning för Stekenjokk och att denna del av förvaltningsrättsliga principer ej kan ändras. Bolaget avser därför sannolikt att överklaga detta beslut.

Aktien hade tappat 15% innan handelsstoppet och steg 4% när handeln återupptogs vid 14-tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF