Handelsbanken stöper om sin lista med sektorfavoriter

Handelsbanken gör ett flertal förändringar bland sina sektorfavoriter.
Handelsbanken stöper om sin lista med sektorfavoriter - Sandvik
Foto: Sandvik

Från att tidigare ha haft en favorit i respektive sektor utökas det nu till två, samtidigt som täckningen breddas till att omfatta fler nordiska bolag.

De bolag som tas in är UPM och Lundin Mining inom basmaterial, Sandvik och Alfa Laval inom industri, Autoliv och Husqvarna inom sällanköpsvaror, Bakkafrost och Mowi inom dagligvaror, Elekta inom hälsovård, Ratos inom finans, Ericsson och Netcompany inom teknologi, Paradox och Elisa inom kommunikationstjänster samt Catena och Diös inom fastigheter.

Aktier som utgår är SCA, Epiroc, Essity, Hexagon, MTG och Castellum.

De aktier som ingår i Sektorfavoriter är UPM, Lundin Mining, Sandvik, Alfa Laval, Autoliv, Husqvarna, Bakkafrost, Mowi, Sobi, Elekta, Nordea, Ratos, Ericsson, Netcompany, Paradox, Elisa, Catena och Diös.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF