Han blir ny VD på ståljätten: ”Rätt person att leda SSAB framåt”

Stålbolaget SSAB:s nya VD och koncernchef är Johnny Sjöström, som för tillfället är divisionschef för SSAB Special Steels.
Han blir ny VD på ståljätten: ”Rätt person att leda SSAB framåt” - ssab vd
Stålbolaget SSAB:s nya VD och koncernchef blir Johnny Sjöström. Foto: PRessbild

Johnny Sjöström kommer ersätta nuvarande VD Martin Lindqvist den 28 oktober, framgår det av ett pressmeddelande.

Det är tidigare känt att Lindqvist kliver av sitt uppdrag för att fokusera på en styrelsekarriär. Lindqvist stannar kvar på sin roll fram till 27 oktober.

Sedan 2019 har Johnny Sjöström basat över divisionen Special Steels, där han bland annat ansvarat över den gröna omställningen som pågår vid stålverket i Oxelösund.

SSABs styrelse och jag är mycket glada över att Johnny Sjöström har accepterat rollen som vd och koncernchef för SSAB. Han har gedigen teknisk kunskap, och lång erfarenhet inom branschen i Norden och internationellt. Med hans bakgrund och erfarenhet är han rätt person att leda SSAB framåt”, säger styrelseordförande Lennart Evrell.

“Jag vill samtidigt passa på att tacka Martin för hans många insatser för SSAB och för att ha utvecklat företaget till det fina och starka bolag det är idag”, fortsätter Evrell.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans