Laddar

Getinge gör avsättning om 480 miljoner kronor kopplat till utredning i Brasilien

Medicinteknikbolaget Getinge har gjort en avsättning på 240 miljoner brasilianska real, motsvarande cirka 480 miljoner kronor, för att täcka kostnader kopplade till förhandlingar med den brasilianska federala myndigheten Comptroller General of the Union (CGU).
Getinge
Foto: Jessica Gow/TT

Avsättningen är relaterad till tidigare kommunicerade utredningar om överträdelser av Brazilian Clean Companies Act, som berör Getinges försäljning av medicinteknisk utrustning till offentliga sjukhus i Brasilien under åren 2004-2017. Avsättningen, som redovisas som en jämförelsestörande post i rörelseresultatet för tredje kvartalet, är ett resultat av pågående förhandlingar med CGU. De slutliga kostnaderna kommer att fastställas när förhandlingarna är avslutade, och det faktiska beloppet kan både understiga och överstiga den nu gjorda avsättningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.