Christer Gardell investerar i schweiziskt försäkringsbolag

Christer Gardell och Cevian Capital har köpt 3,12% av det schweiziska försäkringsbolaget Baloise.
Christer Gardell har en ny spännande investering på gång, avslöjar han för Affärsvärlden. Men han kan inte säga vad han köper in sig i:
Christer Gardell. Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

“Vi har investerat i Baloise eftersom vi ser långsiktig värdepotential i bolaget. Baloise har möjligheten att markant förbättra sitt operationella resultat och marknadsposition under kommande år”, säger Robert Schuchna, partner på Cevian till Affärsvärlden.

Nyligen röstade Baloise aktieägare för att ta bort en regel som begränsar rösträtt, vilket gör det mer attraktivt för intåg från aktivister och uppköp.

Baloise Holding AG erbjuder försäkrings- och pensionslösningar till privatpersoner och företag. Bolaget kombinerar försäkrings- och banktjänster och är bland annat verksamt i Schweiz, Belgien, Tyskland och Luxemburg.

Cevian som sedan tidigare investerat i försäkringsbolag som Skandia, RSA och Aviva, blir tillsammans med Vanguard och Blackrock storägare i Baloise.

Läs också:

Christer Gardell: ”Det har börjat braka ihop – börsen har blivit rena Solvalla”

Cevians innehav i Holdings databas
Bolag Värde (MSEK)
ABB 31 478
Nordea Bank 24 214
Autoliv 12 500
Ericsson 9 459
Metso 8 879
SKF 8 489
Tietoevry 541
Källa: Holdings
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Spotlight Stock Market