Laddar

Voi kör utan Hjelm

Vois VD och grundare Fredrik Hjelm lämnar rollen som styrelseordförande. Samtidigt går bolagsordningen från privat till publik.
Voi kör utan Hjelm - WEB_INRIKES
Fredrik Hjelm är VD för elsparkcykelföretaget Voi. Foto: Stina Stjernkvist / TT /

”Vi gör en förändring nu. Jag har varit både ordförande och VD och det är egentligen inte så det ska vara. Nu tar vi nästa steg i bolagsstyrningen och utvecklingen av Voi mot att bli ett publikt bolag”, säger Fredrik Hjelm till nyhetssajten.

Grundaren och VD:n bakom elsparskcykelbolaget säger att resan mot att bli publikt började för ett och ett halvt år sedan, i samband med att en oberoende styrelseledamot klev in.

I vintras sade Hjelm till Dagens industri att han hoppades på vinst inom två år. Då gjordes det också klart att en börsnotering var aktuell “på några års sikt”. Nu säger han till Breakit att börserna inte riktigt är öppna för techbolag än, och att det i Vois fall är bra att vänta några år för att fokusera på att bli mer lönsamma.

Ny ordförande blir Keith Richman. Nyhetssajten frågar vad skillnaden blir med den nye ordföranden.

”I praktiken så har han agerat sedan vi började så det kommer inte bli några direkta förändringar. Förhoppningsvis blir det mindre på mitt bord. Sedan har han 30-årig erfarenheter i små och stora bolag. Så det känns som en upgrade från mig.”

Fredrik Hjelm är i dag fjärde största ägaren i elsparkcykelbolaget, med ett innehav värt över 96 mkr. Allra största ägare är venture capital-fokuserade investmentbolaget VNV Global.

Läs mer:
Investmentbolagen öppnar för att ta innehaven till börsen: ”Vill se Voi i Stockholm”

VNV Global: Lägre rabatt i sikte

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.