Förra Spotify-toppen och Avanzas tidigare VD till Montrose

Carnegies sparutmanare Montrose rekryterar Sophia Bendz och Martin Tivéus. De båda profilerna blir också delägare i Montrose.
Sophia Bendz och Martin Tivéus är nya rådgivare till och delägare i Montrose

Ett antal tidigare Avanza-anställda har lämnat banken för att starta Montrose. En sparplattform som fokuserar främst på personer med ett kapital på 1–10 Mkr.

Montrose har tidigare rekryterat ett antal personer med förflutet på just Avanza.

Nu står det dessutom klart att två profiler hoppar på den Carnegie-stöttade satsningen: Avanzas tidigare VD Martin Tivéus och Spotify-veteranen Sophia Bendz. Duon blir rådgivare och delägare i Montrose.

“Det är väldigt kul att vara en del av nästa generations investeringsplattform. Jag hoppas kunna hjälpa Montrose hitta en effektiv marknads- och produktstrategi och se om vi kan hitta intressanta samarbeten”, säger Bendz i ett pressmeddelande.

Siktar på “världens bästa” plattform

Tiveus säger att han känner Montroses VD Alexander Boman och hans medgrundare Karl Skarman sedan de tre jobbade ihop på Avanza.

“Det finns otroligt mycket kvar att göra inom sparande och investeringar och jag ser fram emot att tillsammans med teamet förverkliga världens bästa investeringsplattform.”

Boman själv fyller i:

“Vi har satt ett högt mål och är ödmjuka inför uppgiften. I samband med att vi satte målet frågade vi dem som är bäst i Sverige på området och lyckligtvis för oss så sa båda ja.”

Carnegies VD är tacksam

Det framgår inte hur stor andel av Montrose som Bendz och Tiveus äger.

“Montrose fortsätter skapa bästa förutsättningarna för att lyckas genom att ta in Martin och Sophia. Vi är tacksamma att ha med dem på resan i vårt Montrose-team”, säger Carnegies VD Tony Elofsson.

Redan i december 2022 kunde Affärsvärldens Börsgolvet avslöja att Martin Tiveus och Alexander Boman var i full färd med att dra igång “en konkurrent till den före detta arbetsgivaren”. Boman har lett Montrose som VD och nu återförenas alltså de båda i Montrose.

Bendz var en av de första anställda på Spotify. Idag är hon investerare och partner på riskkapitalbolaget Cherry, enligt Breakit. Hon har också suttit i Avanzas styrelse.

Montrose har ännu inte öppnat upp sin plattform för den breda allmänheten.

Läs mer: Fler Avanza-anställda lämnar för Carnegie

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.