Ford avstår elbilssatsning – lägger 3 miljarder dollar på pickup-produktion

Amerikanska fordonsjätten Ford meddelar att man planerar att investera 3 miljarder dollar i en anläggning i Kanada för att expandera sin produktion av pickups.
Ford avstår elbilssatsning – lägger 3 miljarder dollar på pickup-produktion - Ford Bronco
Ford Bronco. Foto: Ford

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ford expanderar produktionen av sin F-serie Super Duty i en kanadensisk anläggning som uppges vara igång 2026 och kommer att bidra med en kapacitet på cirka 100 000 fordon årligen. Tidigare var planen att investera 1,3 miljarder dollar i anläggningen för att enbart producera eldrivna fordon, enligt CNBC.

“Super Duty är ett viktigt verktyg för företag runt om i världen och även om våra anläggningar i Kentucky och Ohio går för fullt så kan vi inte möta efterfrågan. Detta drag gynnar våra kunder och ger en skjuts åt vår kommersiella verksamhet Ford Pro”, säger Fords vd Jim Farley.

Flera biltillverkare har på senare tid bromsat in satsningen på elbilar på grund av en avvaktande marknad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market