Flerie tog in 607 miljoner i den riktade emissionen

Investmentbolaget Flerie har genomfört en riktad nyemission på 607,2 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Flerie tog in 607 miljoner i den riktade emissionen - eldred
Läkemedelsveteranen Thomas Eldereds investmentbolag Flerie tar sig nu till börsen. Foto: Nanologica.

Emissionen omfattade 1 200 miljoner nya stamaktier till teckningskursen 0,506 kronor per aktie. Teckningskursen baserades på substansvärdet i Flerie och bolagets uppskattade kassa. Jämfört med Fleries senaste stängningskurs innebar teckningskursen en rabatt på 8%. Det framgår av ett pressmeddelande.

I emissionen deltog svenska och institutionella investerare, däribland Fjärde AP-fonden, HBM Healthcare Investments, Linc och SEB Stiftelsen, vilka hade lämnat förhandsåtaganden.

Utspädningen från emissionen är på cirka 15,4% av antalet aktier och röster i bolaget.

Flerie avser att använda nettolikviden från emissionen för att uppfylla sina kapitalåtaganden, göra tilläggsinvesteringar i nuvarande portföljbolag för att påskynda deras utveckling samt förbättra likviditeten.

Flerie siktar som tidigare kommunicerat på att genomföra ett listbyte från First North till Nasdaq Stockholm. Planerad första dag är den 27 juni.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.