Flerie gör riktad nyemission på 600 miljoner

Investmentbolaget Flerie, som är noterat på First North genom ett omvänt förvärv av Index Pharma, ska göra en riktad nyemission av stamaktier med ett preliminärt värde om cirka 600 miljoner kronor.
Flerie gör riktad nyemission på 600 miljoner - eldred (1)
Läkemedelsveteranen Thomas Eldereds investmentbolag Flerie tar sig nu till börsen. Foto: Tobias Ohls.

Kapitalanskaffningen kommer att genomföras genom ett bookbuilding-förfarande hanterat av Carnegie och DNB Markets. Förhandsåtaganden om att teckna aktier finns till ett belopp av cirka 520 miljoner kronor.

Kapitalanskaffningen är avsedd att riktas främst till svenska och internationella institutionella investerare.

Bolaget kommer att använda nettolikviden från nyemissionen för att uppfylla sina kapitalåtaganden, genomföra tilläggsinvesteringar i nuvarande portföljbolag för att påskynda deras utveckling samt förbättra likviditeten.

Existerande aktieägare såsom Fjärde AP-fonden, HBM Healthcare Investments, Linc och SEB Stiftelsen har åtagit sig att teckna nya aktier.

Bolaget siktar även på att genomföra ett listbyte från First North till Nasdaq Stockholm. Planerad första dag är den 27 juni.

Index Pharma har nyligen slutfört ett omvänt förvärv av Flerie Invest.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.