Flat Capital investerar 11 miljoner i Elon Musks AI-bolag

Investeringsbolaget Flat Capital har investerat cirka 11 miljoner kronor i AI-bolaget xAI som grundats av serieentreprenören Elon Musk. Det framgår av ett pressmeddelande.
Hanna Andreen (tidigare Wachtmeister) är VD för Flat Capital.
Hanna Andreen (tidigare Wachtmeister) är VD för Flat Capital. Foto: Linus Sundahl-Djerf SVD / TT

xAI grundades i juni förra året och den 26 maj i år annonserades en finansieringsrunda på totalt 6 miljarder dollar. Den rundan leddes av Sequoia Capital, Andreessen Horowitz och Valor Equity Partners.

“Vad kan Elon Musk skapa med 6 miljarder dollar och access till några av världens bästa talanger inom AI? Någonting stort, tror vi. Därför är det så spännande att vara med på den resan och säkra exponering till ett av världens mest lovande bolag inom AI”, säger Flat Capitals vd Hanna Andreen i en kommentar.

Flats investering görs genom ett så kallat SPV, en struktur som innebär vissa löpande förvaltningskostnader samt en vinstdelningsmekanism vid realisering av eventuell vinst. Årliga löpande kostnader uppskattas att vara mindre än 0,03 procent av substansvärdet vid investeringstillfället.

Läs också:

Investmentbolagen öppnar för att ta innehaven till börsen: ”Vill se Voi i Stockholm”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.