Fingerprint Cards
Finansinspektionen JO-anmäls för Fingerprint-razzia
Enligt anmälaren, en man i Västsverige, så gjorde Finansinspektionen tillslaget mot Fingerprint Cards en vecka innan löptiden gick ut för alla utestående warranter, en populär form av aktieoption. Warranterna blev värdelösa då aktiekursen föll när tillslaget blev känt. Anmälaren är besviken över att småsparare nu förlorat pengar och tycker att FI agerat ”klumpigt” och att ”aktörer” skott sig på händelserna.
I torsdags, den 11 september, föll Fingerprintaktien med 33 procent då det blev känt att vd Johan Carlström misstänks för grovt insiderbrott och att polisen slagit till mot huvudkontoret i Göteborg. Även en tidigare styrelseledamot misstänks för insiderhandel.
JO-anmälan inkom fredagen 12 september i år, det vill säga dagen efter att händelserna blev allmänt kända.
Anmälaren pekar också på att flera medier, inklusive Affärsvärlden, skrivit kritiskt om bolaget och att detta har eskalerat rörelsen i aktien.
”De har varit skrämmande effektiva och jag har ytterst svårt att tro att dessa händelser skulle vara slumpaktiga då det inte går att skriva artiklar på ett så koordinerat sätt som skett”.
I fredags sa Urban Fagerstedt, ordförande i Fingerprint Cards, att han misstänkte att traders fått polisen att göra en razzia på Fingerprints huvudkontor i Göteborg. ”Det var maximalt dålig tajming för oss”, sa han i en intervju med Affärsvärlden.
Aktien i Fingerprint Card har fallit med 45 procent i år.
nullnull
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.