Ferroamp tar in 106 miljoner – ska användas i samarbetet med Harald Mix-bolaget

Miljöteknikbolaget Ferroamp har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget 105,8 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.
Ferroamp tar in 106 miljoner – ska användas i samarbetet med Harald Mix-bolaget - Ferroamp
Foto: Ferroamp

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 16,55 miljoner aktier till teckningskursen 6,39 kronor per aktie. Teckningskursen sattes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar den senaste stängningskursen.

Emissionen har tecknats av ett antal institutionella investerare, däribland Nordea Fonder, AP2, Swedbank Robur Fonder och Storebrand SPP. Också Grenspecialisten och JCE har medverkat, liksom bolagets ordförande Nicolas Hassbjer som tecknat 2,8 miljoner aktier, samt styrelseledamöterna Claes Mellgren och Lars Kvarnsund som tecknat 945 000 respektive 6 miljoner aktier.

Emissionslikviden kommer huvudsakligen att användas till att säkra rörelsekapital och säkerställa bolagets finansiella flexibilitet fram till positivt kassaflöde. Vidare ska det möjliggöra en expansion i Holland, samt användas till utveckling av stödtjänster till elnätet och samarbetet med Harald Mix-bolaget Aira.

Utspädningen från emissionen är cirka 32,6 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.