FDA:s rådgivande kommitté poitivt inställd till Astra Zenecas Imfinzi

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s rådgivande kommitté för onkologiska läkemedel, ODAC, har granskat Astra Zenecas läkemedel Imfinzi för behandling av icke-småcellig lungcancer, NSCLC.
FDA:s rådgivande kommitté poitivt inställd till Astra Zenecas Imfinzi - Astra Zeneca
Foto: Pontus Lundahl / TT

Beskedet är positivt, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kommittén konstaterade att Imfinzi mötte det primära effektmåttet händelsefri överlevnad, EFS, i behandlingen av icke-småcellig lungcancer baserat på resultaten från fas 3-studien Aegean. De noterade även en acceptabel säkerhetsprofil.

Beskedet är viktigt då det rådgivande utlåtandet kan vara vägledande för FDA:s beslut, även om myndigheten inte behöver följa rekommendationen.

FDA godkände företagets ansökan om att utöka användningen av Imfinz i september 2023, baserat på positiva pivotala resultat från Aegean-studien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans