Fastighetsbolaget Prisma Properties ska noteras på Stockholmsbörsen

Fastighetsbolaget Prisma Properties avser att noteras på Stockholmsbörsen, enligt ett pressmeddelande.
Börsnotering

Noteringen väntas bli genomförd under andra kvartalet.

Bolaget planerar att i samband med noteringen erbjuda både nyemitterade och befintliga aktier.

De nyemitterade aktierna väntas tillföra bolaget cirka 1,25 miljarder kronor före transaktionskostnader. De befintliga aktierna erbjuds av bolag som indirekt kontrolleras av Alma Property Partners.

Fonder förvaltade av Capital World Investors, Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Odin Forvaltning har åtagit sig att teckna aktier för 27,50 kronor styck för totalt 624 miljoner kronor. Det värderar hela Prisma till cirka 4,52 miljarder kronor.

Prisma hade per utgången av första kvartalet ett fastighetsbestånd på totalt 120 förvaltningsfastigheter med en uthyrbar area på 268 165 kvadratmeter och ett fastighetsvärde, inklusive projektfastigheter, på 6,4 miljarder kronor. Bolagets uttalade vision är att vara den ledande utvecklaren och ägaren av fastigheter inom lågprishandel i Norden.

Noteringen genomförs i syfte att bredda ägarbasen, skapa finansiell beredskap genom effektiv långsiktig kapitalförsörjning, främja tillväxt och utveckling samt öka medvetenheten och stärka profilen gentemot bolagets intressenter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.