Färre företagskonkurser i november

Antalet företagskonkurser i Sverige sjönk med 10 procent i november jämfört med motsvarande månad året innan, enligt månadsstatistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Antalet konkurser under månaden uppgick till 580 stycken. Under årets elva första månader har konkurserna minskat med 6 procent.

Enligt preliminär statistik var konkurserna ned med 14 procent till 554 stycken under november.

“Alla större branscher noterar färre företagskonkurser under november. Att Sverige går bättre märks bland annat genom att branscher som tillhandahåller servicetjänster går allt bättre. Till exempel ser vi allt färre konkurser bland företag inom bevakning, fastighetsservice och kontorstjänster”, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i en skriftlig kommentar.

“Konjunkturen präglas av osäkerhet på grund av den säkerhetspolitiska situationen i omvärlden, svaga konjunktursignaler från Tyskland och avmattning på tillväxtmarknaderna. Denna osäkerhet skapar viss oro kring den svenska ekonomins framtida utveckling”, resonerar Roland Sigbladh.

Hushållens konsumtion och det ökande bostadsbyggande bidrar till tillväxten under det kommande året, vilket innebär goda förutsättningar för företag som erbjuder tjänster till privatpersoner, uppger han vidare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.