Eventbolaget till salu – har JM och Handelsbanken på kundlistan

Eventbolaget Liwlig tog sig igenom pandemin och har kunnat göra flera förvärv i Norden. Nu håller finska riskkapitalbolaget MB Funds på att leta efter en ny ägare till verksamheten.
Eventbolaget till salu – har JM och Handelsbanken på kundlistan - LIWLIG group photo 2022
Liwlig är en finsk koncern som arrangerar olika typer av företagsevenemang i Norden. Foto: Pressbild

Liwlig är ett eventbolag som planerar och producerar olika typer av företagsevenemang, både för anställda, B2B och B2C.

Liwlig grundades 2012 och fick det finska riskkapitalbolaget MB Funds som ägare i maj 2019. Sedan dess har bolaget gett sig ut på en shoppingrunda i Norden och köpt upp bolag i Norge, Sverige och Danmark. De svenska uppköpen var Eventyr i Stockholm och Nine Yards i Göteborg.

Nu kan Affärsvärlden avslöja att Liwlig är till salu. MB Funds har anlitat Danske Bank som säljrådgivare och samtal med potentiella köpare har börjat föras, enligt källor till Afv.

2023 rapporterade bolaget en omsättning på 86 MEUR, motsvarande 964 Mkr, enligt årsrapporten. Bolaget hade ett Ebitda-resultat på 3,8 MEUR, motsvarande 42 Mkr, samma år.

Danske Bank har avböjt att kommentera.

Buy and build

Bolaget har runt 320 anställda och 2023 arrangerades 1 200 olika evenemang. På kundlistan finns bland annat Handelsbanken, Söderberg & Partners och JM.

Covidpandemin drabbade Liwligs verksamhet hårt, men har återhämtat sig. Nästa ägare lär vara ett riskkapitalbolag som kan fortsätta konsolidera marknaden och göra ytterligare förvärv, menar en av Afv:s källor.

Affärsvärlden har sökt MB Funds för en kommentar.

LÄS MER:

Afv avslöjar: Annonsbolaget Bannerflow hänger upp ”Till Salu”-skylten – miljardvärderas

Afv avslöjar: Summa Equity vill sälja SaaS-bolaget Documaster

Affärsjuristerna om trenden: PE-bolagen kommer vara motorn

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.