Erik Selin köper i småbolagen – här är hela aktieportföljen

Erik Selin har varit aktiv på börsen i höst.
Balder-VD:n har bland annat tankat aktier i för hundratals miljoner i medicinteknikbolaget Bonesupport.
Så sent som förra veckan passade han på att miljonköpa i ett norskt småbolag.
Här är fastighetsmiljardärens senaste affärer.
Erik Selin köper i småbolagen – här är hela aktieportföljen - WEB_INRIKES
Erik Selin i Karlatornet.

Majoriteten av Erik Selins förmögenhet finns förstås i fastighetsbolaget Balder, som han grundade 2005 och fortfarande är VD för. Här äger han runt en tredjedel, aktier som är värda drygt 34 mdr.

Men vid sidan av sitt företagande har 56-åringen ett stort aktieintresse och har över tid byggt upp en rejäl portfölj. I den finns i skrivande stund 49 bolag, där de flesta är svenska.

Sektorerna fastigheter och finans utgör nära 98% av portföljen, som på tre månader ökat med runt 11% i värde, enligt Holdings.

Efter Balder är K-Fast Holding, Norion Bank, Hoist Finance och Swedish Logistic Property de innehav som väger tyngst i Selins portfölj. Samtliga innehav är värda över 1 mdr, enligt Holdings.

Fyllt på i Carasent

Under hösten har fastighetsmiljardären fyllt på i flera av sina befintliga innehav, mest noterbart kanske i medicinteknikbolaget Bonesupport. Där ökade Selin i slutet av augusti sitt ägande med 189%, motsvarande 288 Mkr.
Förra veckan passade han på att köpa aktier i småbolaget Carasent för drygt 3 Mkr. IT-bolaget, som är inriktade på molntjänster mot sjukvården, är aktuella med ett listbyte från norska börsen till Nasdaq Stockholm i december.
I början av september valde Selin att ta in ett nytt bolag i portföljen: Modelon. Plattformbolaget, som noterades 2021, har ett börsvärde på 192 Mkr. Balder-VD:n köpte runt 540 000 aktier till ett värde av 6 Mkr.

Erik Selin brukar låna ut aktier till blankare och hans portfölj i Holdings kan därför innehålla vissa avvikelser mot hur den verkligen ser ut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Innehåll från annonsör