Ericsson: Personalen känner sig otrygga i Kista

Telekomleverantören Ericsson har sedan en tid tillbaka övervägt en flytt från Kista - bland annat på grund av en ökad osäkerhet i området.
Ericsson: Personalen känner sig otrygga i Kista - mp-ericsson-hq-signage-14-original
Ericssons huvudkontor i Kista. Foto: Ericsson

Det enligt uppgifter till Dagens industri.

Frågan ska ha lyfts fram av VD Börje Ekholm förra året. Den ökade osäkerheten, där det hänt att anställda fått eskorteras av säkerhetspersonal till tunnelbanan på kvällarna, utpekas som ett betydande skäl.

”Personalen upplever otrygghet före och efter normal arbetstid och det kan vara knepigt att locka högprofilerad kompetens dit ut. Vi hade dessutom en rånvåg för några år sedan”, säger Per Norlander, koncernförhandlare för Sveriges Ingenjörer på Ericsson Sverige, till Di.

Uppgifterna om den potentiella flytten, som först dök upp i Fastighetvärlden, har påverkat Corem som äger Ericssons huvudkontor i Kista negativt på börsen. Aktien faller över 7%.

Läs mer: Corem rasar på uppgiften att Ericsson lämnar Kista

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.