Laddar

Ericsson i avtal med UScellular

Telekomleverantören Ericsson har ingått ett samarbete med det amerikanska telekombolaget UScellular för att förbättra 5G-infrastrukturen i landsbygdsområden i USA.
VD Börje Ekholm.
Ericsons VD Börje Ekholm. Foto: Ericsson

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet avser Ericssons befintliga router 6000-portfölj, däribland nya routern 6671, och syftar till att minska den digitala klyftan genom tillgång till viktiga tjänster som onlineutbildningar och sjukvård, samt gynna lokala ekonomier.

“Det här är ett tekniskt framsteg, men vi är ännu mer stolta över vad det innebär för de människor och samhällen som nu får tillgång till utökad och förbättrad uppkoppling. Det fortsatta samarbetet är ett djärvt steg framåt och en del i att ge en ännu bättre 5G-upplevelse till fler samhällen i USA”, säger Bill Chotiner, teknikchef för Ericssons nordamerikanska del.

Några finansiella detaljer anges inte.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.