EQT lägger bud på OEM – 12% negativ budpremie

Riskkapitalbolaget EQT:s fond EQT X lägger genom budbolaget Oak Bidco ett uppköpsbud på samtliga aktier i teknikhandelsbolaget OEM International på 110 kronor per aktie kontant.
EQT lägger bud på OEM – 12% negativ budpremie - OEM

Det framgår av ett pressmeddelande.

De nuvarande huvudägarna, Orvaus, Siv Franzén, Agne Svenberg och investmentbolaget Traction, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera erbjudandet, avseende aktier som representerar 72,5 procent av rösterna och 25,7 procent av kapitalet i OEM International. De oåterkalleliga åtagandena gäller oavsett om ett högre konkurrerande bud skulle offentliggöras.

Budet värderar OEM International till 15,25 miljarder kronor. Budet på 110 kronor per aktie, motsvarar en negativ budpremie på 12,3 procent mot B-aktiens stängningskurs på 125,40 kronor den 3 november. Räknat på den volymviktande genomsnittskursen de senaste 30 handelsdagarna är det en negativ budpremie på 6,6 procent.

Den oberoende budkommittén inom styrelsen för OEM International ser positivt på den ordnade förändringen av huvudägare som erbjudandet kommer att möjliggöra, men rekommenderar enhälligt bolagets aktieägare att inte acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en fairness opinion från Lenner & Partners Corporate Finance.

Fullföljandet av erbjudandet är villkorat av erhållandet av samtliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande.

Fullföljandet av erbjudandet är, för undvikande av tvivel, inte villkorat av att uppnå en lägsta acceptnivå eftersom Oak Bidco anser att de aktier som omfattas av de nuvarande huvudägarnas oåterkalleliga åtaganden ger Oak Bidco en tillräcklig ägarandel.

Acceptfristen beräknas påbörjas omkring den 19 december 2024 och avslutas omkring den 27 februari 2025, för att möjliggöra erhållande av erforderliga regulatoriska tillstånd.

OEM Internationals B-aktier har varit börsnoterade sedan 1983.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från SciBase