Enorm utspädning när Duearity tar in 32 Mkr

Medicinteknikbolaget Duearity vill ta in 32 Mkr i en företrädesemission av units. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Enorm utspädning när Duearity tar in 32 Mkr - WEB_INRIKES
Foto: Ali Lorestani/ T

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Duearity har beslutat att ta in 32 Mkr genom en företrädesemission av units. Pengarna ska gå till kliniska studier, insatser för ökad försäljning och teknisk utveckling av bolagets produkt.

Teckningskursen är satt till 1,20 kr per unit, motsvarande 0,06 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 7,3% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 20 aktier innehåller varje unit även 20 teckningsoptioner av serie TO 2 och 20 stycken av serie TO 3.

Emissionen är säkrad till 18,6% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 1,9 Mkr (6% av emissionen) och har lämnats av styrelse, ledning och leverantörer.

Garantiåtagandet består av en så kallad toppgaranti på 4 Mkr (12,7% av emissionen) som ingåtts med Fenja Capital. Till garanten utgår en kontant ersättning på 10% på det garanterade beloppet. Fenja Capital har också finansierat ett brygglån till Duearity på 200 Tkr, för att säkra likviditetsbehovet fram till att emissionen slutförts. Även två personer ur styrelse och ledning ställer upp med varsitt brygglån á 75 Tkr.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 95%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market