Enorm utspädning i Wyld Networks företrädesemission

Teknikbolaget Wyld Networks har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 74 Mkr före kostnader. Befintliga ägare som inte tecknar kan bli utspädda med närmare 98%. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Enorm utspädning i Wyld Networks företrädesemission - Wyld 1
Wyld Networks styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 2 oktober. Källa: Wyld Networks

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Wyld Networks har beslutat att ta in 74,2 Mkr genom en företrädesemission av units. Kostnaderna väntas bli 8,5 Mkr vilket motsvarar 11,4% av emissionsbeloppet.

Motivet är att kunna leverera på bolagets orderingång för produktserien Wyld Connect, utveckla erbjudandet inom trådlösa nätverk samt att betala tillbaka lån.

Teckningskursen är satt till 3,60 kr per unit, motsvarande 0,09 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 14,3% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 40 aktier innehåller varje unit även 20 teckningsoptioner av serie TO6.

Emissionen är säkrad till 57,8% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 0,8 Mkr (1% av emissionen) och har lämnats av personer i Wyld Networks ledning och styrelse.

Garantiåtagandena summerar till 42,1 Mkr (56,7% av emissionen), uppdelat på en bottengaranti om 23 Mkr och en mittengaranti om 19,1 Mkr. Till bottengaranterna utgår en ersättning på 15% av garanterat belopp i kontanter eller units. Mittengaranterna ersätts med 20% av garanterat belopp i units.

Den enda garant som nämns är mittengaranten Buntel, eftersom Wyld Networks behöver informera om att Buntel avser ansöka om dispens från budplikt. Buntel äger inte aktier i bolaget sedan tidigare, enligt Holdings.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir hela 97,6%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör