En ny flagga i PharmaLundensis nyemission

Forskningsbolaget PharmaLundensis har släppt memorandum för sin företrädesemission på 9,1 Mkr. Emissionsguiden hissar en ny flagga.
En ny flagga i PharmaLundensis nyemission - pharma-front
PharmaLundensis. Foto: PharmaLundensis/Pressbild

Emissionsguiden har tidigare skrivit om PharmaLundensis företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 9,1 Mkr före emissionskostnader på 200 Tkr, motsvarande 2,1% av likviden. I samband med det hissade två flaggor: “Kapitalbehov i trängt läge” och “Aktien handlas ned till teckningskurs”.

Efter en genomgång av bolagets memorandum hissas en ny flagga.

Nyckelpersoners investering

Det är en varningsflagga om viktiga ägare eller nyckelpersoner inte nyttjar åtminstone merparten av sina teckningsrätter. Särskilt illa är det om utspädningen är hög.

PharmaLundensis VD Staffan Skogvall har meddelat sin avsikt att teckna 16,5% av emissionen. Av detta avser 1 Mkr utgöra kvittning av fordringar och 500 Tkr utgör ett kontakt tillskott till bolaget.

Utöver det finns ingen information om att varken styrelsemedlemmar eller viktiga ägare kommer investera.

Teckningsperioden inleds i dag och börskursen (0,48 kr) handlas i skrivande stund under emissionen teckningskurs (0,50 kr per aktie). Om kursen inte repar sig framstår det som osannolikt att bolaget att få in det önskade kapitalet. I synnerhet när emissionen sker i avsaknad av både tecknings- och garantiåtaganden.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Afv har sökt bolaget för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.