En ny flagga i Fragbites företrädesemission

Gamingbolaget Fragbite Group har släppt prospektet för sin företrädesemission på 72 Mkr. Emissionsguiden hissar en flagga och upplyser om CFO:s avgång.
En ny flagga i Fragbites företrädesemission - Fragbite Game-Key-Art_0011_FL_KeyArt_NoLogo_1920x1080px
Fragbite Group har släppt prospektet för sin företrädesemission.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Fragbite Groups företrädesemission av units som kan tillföra gamingbolaget 72,1 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi fyra flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Dåligt garantiupplägg
  • Bristfällig information
  • Hög emissionskostnad

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissar Emissionsguiden ytterligare en flagga.

Nyckelpersoners investering

Det är en varningsflagga om viktiga ägare eller nyckelpersoner inte nyttjar åtminstone merparten av sina teckningsrätter. Särskilt illa är det om utspädningen är hög.

I prospektet framgår det att endast två insynspersoner återfinns bland teckningsåtagarna – tillförordnad VD Stefan Tengwall och styrelseordförande Sten Wranne, varav inga tecknar sin pro rata andel.

Bolagets kommunikationschef Erika Mattsson berättar för Emissionsguiuden att även styrelseledamoten Maria Andersson Grimaldi agerar teckningsåtagare med 100 tkr via Gegant AB. Hon och hennes äkta man äger lika delar av Gegant, fortsätter Mattsson.

Prospektet förklarar inte att Grimaldi hel- eller deläger Gegant. Den otydligheten är ett minus, men Emissionsguiden stannar vid en upplysning.

Det klena deltagandet från ledning och styrelse är ett särskilt svagthetstecken i Fragbite Groups fall då utspädningen är anmärkningsvärt stor – hela 97,1%. Det innebär att innehaven hos de som inte tecknar blir nästintill obefintliga. Sammantaget föranleder det en flagga.

Fragbite Groups tillförordnade VD Stefan Tengvall kommenterar:

“Tre av tio insynspersoner deltar via teckningsförbindelse, och fler avser delta i emissionen. Som framgår av prospektet har vi även starkt stöd från våra största aktieägare, vilket är mycket positivt och borgar för stabilitet framåt.”

CFO avgår mitt i emissionen

Den 18 juni meddelade Fragbite Group att bolagets CFO Anders Rössel har sagt upp sig. Han ersätts av Inger Hasselberg som blir tillförordnad CFO.

I skrivande stund är Fragbite Groups aktie ner 35% för dagen och byter händer för 0,07 kr. Det är 250% över teckningkursen om 0,02 kr per aktie. Teckningsperioden sträcker sig från den 2 till den 16 juli.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras, vilket väntas bli runt den 17 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.