En flagga mindre i Guard Therapeutics företrädesemission

Bioteknikbolaget Guard Therapeutics har kommit med mer information gällande den företrädesemission bolaget aviserade i juni. Emissionsguiden drar tillbaka en flagga.
En flagga mindre i Guard Therapeutics företrädesemission - Guard
Guard Therapeutics ska använda likviderna från den riktade emissionen till att finansiera sin fas 2-studie med läkemedelskandidaten RMC-035. Till höger VD Tobias Agervald. Källa: Guard Therapeutics

Guard Therapeutics gjorde en riktad emission på 60 Mkr i juni, med teckningskursen 30,08 kr per aktie. Det innebar en rabatt på 20% mot senast betald kurs före emissionen, vilket är högt för att vara en riktad emission.

Tecknare var bolagets större befintliga ägare Jan Ståhlberg, Stiftelsen Industrifonden, Swedbank Robur samt Strand Kapitalförvaltning.

Nu är bolaget aktuellt med en företrädesemission. Den genomförs för att ge befintliga ägare möjlighet att kompensera sig för utspädningen på 16,5% som den riktade emissionen gav upphov till.

I samband med att Guard först informerade om den kommande företrädesemissionen hissade Emissionsguiden två flaggor: “aktien handlas ner till teckningskurs” och “bristfällig information”.

Vi hissar ned den sistnämnda då informationspaketet från Guard utökats i och med dagens pressmeddelande. Bland annat framgår att emissionskostnaderna väntas landa på 1 Mkr vilket motsvarar drygt 1% av emissionsbeloppet.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt prospekt, som förväntas den 2 september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market