En flagga i S2Medicals företrädesemission

Medicinteknikbolaget S2Medical genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 11,5 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar en flagga.
En flagga i S2Medicals företrädesemission - S2Medical
S2Medicals styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i juni 2024. Till vänster bolagets operativa chef Mårten Skog. Källa: S2Medical

S2Medical har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra medicinteknikbolaget 11,5 Mkr brutto.

Kapitalanskaffningens motiv är att säkra rörelsekapital och att investera i produktutveckling samt kommersialisering. Bolaget erbjuder bland annat produkter för sårläkning och behandling av infektioner.

Emissionsguiden hissar en flagga för emissionen.

KAPITALBEHOV I TRÄNGT LÄGE

Nöden har ingen lag. I desperata lägen tvingas bolag ofta kompromissa bort det långsiktigt rätta. Riskerna med nyemissioner i nödlidande bolag är alltså dubbelt höga.

S2Medical ser ut att vara i behov av ett likviditetstillskott de kommande månaderna.

S2Medicals ledning anser dock att det inte alls är säkert att bolaget över huvud taget är i behov av ett kapitaltillskott. Ledningen pekar på att bolagets kassaflöde varit “nära neutralt” de senaste två kvartalsrapporterna samt att även små intäkter har stor effekt på likviditeten.

“Anledningen till att vi vill resa kapital är snarare att kunna färdigställa vissa produkter så att de kan börja skapa intäkter, expandera marknaden för de produkter som vi redan i dagsläget säljer samt att kommersialisera vår AMP-teknologi”, kommenterar bolagets operativa chef Mårten Skog.

BRISTFÄLLIG INFORMATION (EJ FLAGGA)

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

Vad emissionskostnaderna väntas uppgå till framgår inte, förutom kostnaden för garantiåtagandet. Garanten Robert Lindbom ersätts med 16% av det garanterade beloppet 7,8 Mkr, i form av nyemitterade aktier.

“Vi förväntar oss att emissionskostnaderna kommer att vara väsentligt lägre än tidigare då vi denna gång valt att inte använda oss av rådgivare. Beroende på hur många som väljer att teckna aktier borde kostnaden hamna i närheten av 250 000 kronor eller drygt 2% av emissionens storlek plus garantiarvode”, meddelar Mårten Skog.

Ingen flagga hissas eftersom S2Medical efter bästa förmåga delar med sig av informationen kring kostnaderna.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt memorandum.

Läs även:

Emissionsguiden inleder bevakning av S2Medicals företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market