En flagga i Igrenes företrädesemission

Prospekteringsbolaget Igrene genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 25,4 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar en flagga.
En flagga i Igrenes företrädesemission - Igrene
Igrenes styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i januari 2024. Till vänster bolagets VD Mats Budh. Bildkälla: Igrene

Igrene har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra prospekteringsbolaget 25,4 Mkr brutto. Kostnaderna väntas bli 1,4 Mkr vilket motsvarar 5,5% av emissionsbeloppet.

Kapitalanskaffningens motiv är att fortsätta utforska möjligheterna att omvandla metangasfyndigheter till klimatneutralt rent kol samt vätgas vid meteoritnedslagskratern Siljansringen.

Emissionsguiden hissar en flagga för emissionen.

KAPITALBEHOV I TRÄNGT LÄGE

Nöden har ingen lag. I desperata lägen tvingas bolag ofta kompromissa bort det långsiktigt rätta. Riskerna med nyemissioner i nödlidande bolag är alltså dubbelt höga.

Igrene ser ut att vara i behov av ett likviditetstillskott inom ett halvår.

Igrenes VD Mats Budh pekar på att bolaget genom årens lopp genomfört kapitalanskaffningar successivt, allteftersom behov har uppstått.

“I den här branschen gapar man inte över mer än vad som behövs för att ta nästa steg i företagets utveckling. Kapitalbehovet är inte i mer ‘trängt läge’ nu än det varit i tidigare sammanhang; det är en realitet i vår bransch”, kommenterar han.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt memorandum.

Läs även:

Emissionsguiden inleder bevakning av Igrenes företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.