Emissionsguiden inleder bevakning av XMRealitys företrädesemission

Teknikbolaget XMReality har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 37 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av XMRealitys företrädesemission - XMReality 1
XMRealitys styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 31 juli månad. Källa: XMReality

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Teknikbolaget XMReality har beslutat att ta in 36,7 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet är att förbättra bolagets finanser, säkra rörelsekapital och möjliggöra satsningar på marknadsföring och försäljning samt produktutveckling. XMReality erbjuder AR-lösningar (augmented reality/förstärkt verklighet) för kunskapsöverföring på distans.

16 Mkr av emissionslikviden ska gå till att kvitta tidigare aktieägarlån (8 Mkr) samt ett brygglån (8 Mkr) som tas upp i samband med emissionen.

Teckningskursen är satt till 0,05 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 21,5% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 70% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 15 Mkr (40% av emissionen) medan garantiåtagandena summerar till 11 Mkr (30% av emissionen).

Det framgår inte vilka som lämnat dessa åtaganden. Minst 8 Mkr av teckningsåtagandena bör dock ha lämnats av befintliga aktieägare, eftersom teckningsåtaganden motsvarande samma summa kan komma att kvittas mot tidigare lämnade ägarlån. Garanterna får en ersättning på 13% i kontanter eller 16% i aktier.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir hela 87,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.