Emissionsguiden inleder bevakning av Tradedoublers företrädesemission

Marknadsföringsbolaget Tradedoubler har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 50,5 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Tradedoublers företrädesemission - Tradedoubler 1
Tradedoublers styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma i maj 2024. Källa: Tradedoubler

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Tradedoubler har beslutat att ta in 50,5 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionskostnaderna framgår inte.

Motivet är att amortera på ett lån till huvudägaren Reworld samt att betala en tilläggsköpeskilling för förvärvet av bolaget Kaha.

Teckningskursen är satt till 3,30 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 8,3% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 59,4% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till drygt 26 Mkr (51,8% av emissionen) och har lämnats av Reworld, som tecknar pro rata. Reworld ska betala för aktierna genom kvittning av en del av den fordran bolaget har på Tradedoubler.

Garantiåtagandena summerar till 3,8 Mkr (7,5% av emissionen). Även här står Reworld för hela åtagandet, men det framgår inte hur eller om Reworld får någon ersättning.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 25%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.