Emissionsguiden inleder bevakning av Syncro Groups nyemission

Marknadsföringsbolaget Syncro Group vill ta in 26,5 Mkr i en företrädesemission av units. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Syncro Groups nyemission - Syncro
Syncro Group vill ta in 26,5 Mkr genom en företrädesemission.

Syncro Group har beslutat att ta in 26,5 Mkr genom en företrädesemission av units. Pengarna ska gå till återbetalningar av lån, förstärkningar av säljorganisationen och rörelsekapital.

Teckningskursen är satt till 40 kr per unit, motsvarande 1 kr per B-aktie. Det innebär en rabatt på 40% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Rabatten är uträknad med hänsyn till den omvända split som bolaget avser besluta om i november.

Utöver 40 aktier innehåller varje unit även tio teckningsoptioner av serie TO8. Dessa optioner kommer kunna lösas in i maj 2025 till en kurs som fastställs senare.

Emissionen är säkrad till 56,8% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 4,2 Mkr (15,8% av emissionen) och har lämnats av befintliga ägare, ledning och styrelse.

Många förändringar på ett bräde

Garantiåtagandena uppgår till 10,9 Mkr (41% av emissionen ). Garantikonsortiet leds av JEQ Capital och AD94 Holding och utgörs av externa investerare. Garanterna kommer få en kontant ersättning på 14%, alternativt 18% i units av det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen har inte kommunicerats via pressmeddelandet om villkoren. Afv bedömer att den blir 90%, givet att erbjudandet fulltecknas.

I samband med att företrädesemissionen blev känd gick Syncro ut med ett nytt finansiellt mål eftersom de nyligen sålde dotterbolaget Gigger för 32,5 Mkr. Gigger är en plattform som hanterar fakturering och löneadministration åt personer som inte vill skapa eget bolag. Syncro kommer efter detta fokusera på marknadsföring genom plattformen Collabs.

Det finansiella målet för Syncro är att nå ett positivt rörelseresultat på Ebitda-nivå  under andra kvartalet 2025. De meddelade även att de överväger att byta namn på bolaget till Collabs samt att byta lista till First North under 2025 “om förutsättningar finns”.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör